I december 2022 blev Vejle HK kåret til årets håndboldforening i Danmark, og i dag går det bedre end aldrig før. Kåringen har fokus på frivillige, som de har rigtig mange af i Vejle. De er alle med til at gøre klubben til et trygt og sjovt sted.
Tekst of foto: Dan Juul Andersen
Da Vejle HK vandt prisen som årets håndboldklub, fik de tildelt et gavekort på 20.000 kroner.
Vejle HK er Danmarks bedste håndboldforening. Det stod klart, da de vandt prisen i december 2022, og de er stadig indehavere af prisen. Grunden til at de klarer sig så godt er der ingen tvivl om. I hvert fald ikke, hvis man spørger Christopher Nørgaard, der er medlem af klubbens bestyrelse.
”Frivillighed er fundamentet for hele klubben. Hvis vi ikke havde haft dem, så havde vi ikke haft nogen Vejle Håndboldklub. Vi er en stor klub på over 600 medlemmer, og vi har to store hjemmestævner hvert år. Det kræver utrolig mange frivillige,” fortæller han.
Vægter frihed højt
Når de frivillige møder op nede i DGI Huset og er klar til at hjælpe til, så gør de det med et stort overskud. De vælger nemlig helt selv, hvornår de kommer. Her skiller de sig ud fra mange andre foreninger. Det mener i hvert fald Gitte Kristensen, som er en af de mange frivillige i klubben.
”Vi får ikke faste opgaver. Vi kan byde ind, når vi har tiden. Det er fedt sammenlignet med andre steder, hvor man enten skal være trænet, eller også får man tildelt en tilfældig opgave. Her kan man komme, når det passer med ens privatliv,” forklarer hun.
Inde i DGI Huset hænger beviset på deres kåring som årets håndboldforening. En af betingelserne, Vejle HK har opfyldt, er at de har været gode til, ”at gøre det mere overskueligt at være frivillig.”
Vejle HK består af mere end 600 medlemmer, hvoraf en stor del af dem er frivillige.
Fra bestyrelse til aktive forældre
Når Christopher Nørgaard siger, at frivilligheden er fundamentet for hele klubben og for prisen som årets håndboldforening, så er det ikke en overdrivelse. Det gælder alle, uanset hvilken gruppe af frivillige man tilhører.
”Vi er årets håndboldforening, fordi vi har fundet ud af, hvordan vi bruger de frivillige. Det gælder bestyrelsesarbejdet, trænerarbejdet, dommerbordene til stævner og forældre, der serverer mad til spillerne. Det går hele vejen rundt,” siger han.
Et af de største mål for klubben er, at det skal være et hyggeligt sted at komme, og der skal være en grund til, at man vil ofre sin fritid på at komme og hjælpe til.
Gitte Kristensen mener helt klart, at de lever op til målet. Hun fremhæver sammenholdet, de har med hinanden, som den vigtigste drivkraft, og det påvirker også de unge menneskers velvære.
”Vi har det sjovt sammen, og man kan også mærke, at de unge mennesker har det godt. Det er fedt at se de unge mennesker have et godt samvær,” siger hun.